Mis on kohe?

Kohe sündis soovist muuta erikohv kättesaadavaks kõigile. Selleks oli vaja uudishimust sündinud avastust ja väikest revolutsiooni lahustuva kohviga. Kohe on tõestus sellest, et hea asi ei pea kaua valmima.

Kõrge kvaliteediga ja vastutustundlik erikohv vallutab järjest enamate kohvijoojate südamed. Kui kiires maailmas on endale aja võtmine suureks luksuseks, siis alati ei olegi võimalik kvaliteetse kohvi saamiseks külastada oma lemmik kohvikut või pühendada ligi 10 minutit tassikese filterkohvi valmistamiseks kodus. Lahustuv kohv on aga kohene, vaja on vaid veidi vett tassi!

Lahustuva kohvi kvaliteeti on võrreldes teiste kohvidega peetud madalamaks ning seda ka põhjusega – enamasti kasutatakse lahustuva kohvi tootmisel kõige odavamaid rohelisi ube, mis muust tootmisest üle jäänud ning toorainest maksimumi võtmiseks keedetakse kohvi kaua, sellega eemaldades sealt kõik vähegi maitsva või kasuliku. Tulemuseks on küll odav, aga väga kehv kohvijook.

Uudishimu ja õnnelik juhus viisid avastuseni, kuidas toota lahustuvat kohvi, milles on säilinud praktiliselt kogu maitse kvaliteet, mis on algses kohvijoogis olemas. See võimaldab kasutada kõrgekvaliteedilisi ja eetiliselt soetatud kohviube, parimat ekspertiisi röstimises ning professionaalset kohvivalmistamise oskust. Tulemuseks on tõeliselt maitsev lahustuv kohv.

Kohe eesmärgiks on ühendada lahustuva kohvi mugavus ja erikohvi kõrge kvaliteet.

imago-2

Nüüd on Kohe siin, et muuta arvamust lahustuvast kohvist. Hoolt ja aega nõudva erikohvi kvaliteet jõuab kohvitassi vähem kui minutiga kasvõi lennukis või matkarajal olles.

imago-1
johan_uus_4-portrait

KOHE SAI ALGUSE UUDISHIMUST

Johan Rohtla, hariduselt biokeemik ja mikrobioloog, asus 2015. aastal tööle Coffee People röstmeistrina. 2017. aastal avanes tal võimalus laboratoorselt uurida kohvi keemilist koostist ja omadusi. Uurimustöö põhieesmärk oli aru saada erinevate päritoludega kohviubade keemilistest erisustest, et kohvi paremini mõista ja seeläbi seda veel paremaks röstida. Uudishimust otsustas Johan teha ka ühe kõrvalkatse, proovides kõrgekvaliteedilisest erikohvist lahustuvat kohvi valmistada.

Eksperimendi tulemus maitses aga niivõrd hästi, et oli koheselt selge, et seda on vaja ka maailmaga jagada – avastatud meetod võimaldas valmistada lahustuvat kohvi, milles on säilinud praktiliselt kõik algse kvaliteetse erikohvi maitseomadused.

Järgnes ligi kaks aastat tööd tehnoloogia lihvimiseks ning Kohe (we get the irony) brändi loomiseks ja tootmisvalmidusse jõudmiseks. Kärsitus oli suur, arvestades soovi jagada seda suurepärast maitset kogu maailmaga.

Nüüd on Kohe siin, et muuta arvamust lahustuvast kohvist. Hoolt ja aega nõudva erikohvi kvaliteet jõuab kohvitassi vähem kui minutiga kasvõi lennukis või matkarajal olles.